Creare site - Avantajele si etapele realizarii unui site

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 

Cum sa fac un site? Avantajele prezentei pe internet

 

In epoca internetului se spune ca cine nu este pe net nu exista ! O treime din populatia globului foloseste internetul pentru informare, socializare, comunicare, marketing, afaceri online. Internetul reprezinta mijlocul cel mai rapid de cautare a informatiilor dorite, iar oportunitatile oferite afacerilor companiilor nu pot fi ignorate. Pentru majoritatea companiilor, posibilitatea de a isi face cunoscuta oferta pe internet nu este doar o optiune, este o necesitate. Prezenta pe internet cu un site care sa prezinte oferta companiei este mult mai ieftina si mai eficienta decat o campanie de publicitate clasica, pe care multe companii mici nu si-o permit.

Cateva avantaje ale unui site

1.  Publicitate continua si ieftina

Un site web reprezinta in sine o publicitate pentru companie, aceasta avand posibilitatea de a isi prezenta oferta de marfuri si servicii intr-un mod mult mai cuprinzator decat intr-o publicitate clasica (afise, banere, media), la costuri infinit mai mici si cu o eficienta de cele mai multe ori mai mare. In timp ce publicitatea clasica se adreseaza unei mase de oameni, in bloc, in speranta de a-i gasi pe cei interesati, pe internet poti fi gasit de catre cei interesati.

2.Marketing fara bariere

Internetul este extins la scara mondiala oferind posibilitatea de a gasi clienti , practic, oriunde in lume. Un site care se adreseaza mai multor piete, oferind posibilitatea de a fi accesat in mai multe limbi internationale, precum si prezenta in site a unui modul de comunicare (contact - email, chat), asigura mai multe sanse detinatorului de a fi contactat de catre un potential client.

3.  Site-ul - un slujbas neobosit, 24/24

Un site lucreaza pentru dvs. 24 ore din 24 ! Un potential client va poate contacta oricand, fara sa deranjeze, fara sa descopere ca a ajuns in afara programului de lucru... Poate gasi pe site majoritatea informatiilor de care are nevoie, fiind deja un client avizat in momentul in care suneti contactati.

4.  Cresterea vanzarilor

Foarte multe produse/servicii pot fi vandute cu ajutorul internetului. Asigurand o buna prezentare a acestora si mijloacele de comanda si plata online, vanzarile pot creste simtitor, fara cheltuieli suplimentare cu personalul si spatii de desfacere.

5.  Potential de dezvoltare a afacerii

Posibilitatea de a avea un feedback de la clienti (prin comentarii, email ori sondaje) va ofera o mai buna cunoastere a nevoilor pietii in care activati si directionarea resurselor catre acele directii.

6.  Reclame online 

Un site cu trafic deosebit atrage dorinta de reclama din partea firmelor interesate. Plasarea unor reclame in paginile site-ului dvs. (banere, link-uri, articole etc.) poate fi o sursa de venit suplimentara pentru dvs.

 

 Vreau un site !

 

Etape de realizare a unui site

 

1.  Alegerea domeniului

Alegerea numelui de domeniu este foarte importanta. Numele domeniului trebuie sa reflecte afacerea dvs. pentru ca acesta va reprezenta site-ul dvs. pe internet si va fi de forma "siteulmeu.ro" (ex.: google.com sau google.ro). Numele de domeniu il puteti rezerva la ROTLD (Romanian Top Level Domains) . Dupa completarea formularelor online veti primi o factura proforma la adresa dvs. de email pe care o veti indica la inscriere. Dupa efectuarea platii veti primi prin posta originalul facturii. Domeniul ramane al dvs. si nu necesita alte plati ulterioare. Domeniile .com/net/org/eu etc. presupun taxe anuale.

2.  Alegerea hostingului

Hostingul (serverul care va gazdui site-ul dvs.) trebuie ales in functie de cost si serviciile pe care le ofera. Serviciile de hosting variaza in functie de latimea de banda oferita , capacitatea alocata pe disc, numarul de domenii si subdomenii alocate per cont. La acelasi pret (cca.5$/luna) gasiti un hosting care va asigura capacitati si domenii/subdomenii nelimitate, precum si un panou de control cuprinzator si prietenos .

3.  Alegerea sau crearea site-ului

In functie de cunostintele si necesitatile dvs. puteti opta pentru o platforma publica (Joomla, Drupal) pe care sa instalati si editati un site pentru afacerea dvs. In cazul in care nu detineti cunostintele necesare apelati la specialisti. Exista foarte multe firme de web design dispuse sa realizeze un site pentru dvs. Activmarket.ro va sta la dispozitie in caz de nevoie.

4.  Promovarea site-ului pe internet

Odata realizat si probat un site veti fi mandri de realizare. Dar cine il vede in afara de dvs.?? Pentru a fi promovat pe internet si pentru a aparea in cautari trebuie ca site-ul dvs. sa fie optimizat pentru motoarele de cautare. Cititi aici secretele optimizarii unui site. Nu uitati sa inscrieti site-ul la Goggle si Bing : 

O buna optimizare a site-ului va asigura indexarea automata a acestuia de catre Google, Bing sau Yahoo. 

5.  Monitorizarea site-ului

Pentru a urmari traficul site-ului este necesara inscrierea acestuia pe site-uri specializate de analizare a traficului. Acestea va vor oferi date privind numarul de vizitatori, durata vizitei, surse de trafic (site-ul de pe care au ajuns in paginile dvs.), cautari (cuvintele/expresiile folosite in cautari si in urma carora au ajuns pe pagina dvs. - asa numitele "cuvinte cheie"), paginile cele mai accesate si multe alte statistici. Puteti inscrie site-ul la trafic.ro (contra taxa anuala) sau gratuit in alte site-uri specializate (WTA de ex.)

Toate acestea va vor asigura o mai buna intelegere a site-ului si a masurilor pe care trebuie sa le luati pentru optimizarea lui. Un site bine realizat si optimizat va asigura prezenta pe internet in cautari specifice, o sansa in plus pentru descoperirea de noi oportunitati de afaceri, mai multi clienti si dezvoltarea afacerii dvs.

 Vreau un site !

 

 Vezi si  :

 

 

Real time web analytics, Heat map tracking