Inchirierea unui apartament in Germania

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cum inchiriem un apartament in Germania

Imediat ce ati obtinut permisul de munca, rezidenta si ati semnat contractul de munca, ospitalitatea inceteaza si veti avea nevoie de o locuinta. Apartamentele mobilate sunt rare si va costa mult mai mult decât unul nemobilat.

Apartamentele nemobilate sunt complet nemobilate. Este posibil sa nu gasiti nimic util in interior: dulapuri in perete, corpuri de iluminat sau chiar chiuveta de bucatarie. Va trebui sa cumparati tot: mobila de bucatarie, aragaz, frigider, rafturi, mese, paturi, scaune, perdele, corpuri de iluminat si orice altceva aveti nevoie. Aveti un mic avantaj: in baza salariului de medic puteti cumpara tot in rate, cu un avans foarte mic sau zero.

Este recomandabil sa angajati serviciile unui avocat sau consilier imobiliar înainte de semnarea unui contract de inchiriere. Chiar daca vorbiti foarte bine germana , contractul este prea lung si formulat în limbaj juridic, greu pentru un nespecialist sa inteleaga. Aceasta ar putea contine capcane, cum ar fi cresterea anuala a chiriei.

Pe de alta parte, ati putea fi responsabil pentru unele lucruri care nu sunt precizate in contractul de inchiriere. Componentele principale ale unei relatii proprietar-chirias sunt stabilite prin lege. Contractul de inchiriere poate sa nu prevada nimic despre perioadele de preaviz, renovare sau actiunile necesare in caz de neplata a chiriei, dar aceste lucruri sunt acoperite de lege.

Un contract de inchiriere a unui apartament sau unei case incheiat pentru un termen fix nu poate fi reziliat anticipat cu excepţia unor circumstante extraordinare. Un transfer in alta localitate nu este de obicei o circumstantă extraordinara.

Pretul inchirierii este format din doua partii: chiria, care nu poate fi schimbata pe durata contractului de inchiriere si intretinerea - sau Nebenkosten (NK) - care poate fi schimbata. Acesta din urmă poate include costuri cum ar fi o parte a impozitului pe proprietate, caldura, curatenia scarilor, colectarea gunoiului si apa. In cazul in care se modifica tariful acestor servicii in perioada de contract si costurile dvs, cu intretinerea (Nebenkosten) pot fi modificate corespunzator. Veti plati, in general, separat pentru electricitate şi gaze, deşi acestea pot fi incluse in intretinere (Nebenkosten).

Anunturile de inchiriere folosesc anumite prescurtari pe care trebuie sa le intelegeti. Iata care sunt cele mai uzuale prescurtari: 

- ZH= incalzire centrala (Zentralheizung),

- NK= costuri de intretinere (Nebenkosten),

- MM= chirie lunara (Monatsmiete),

- KM= chirie la rece - fara costuri de intretinere (Kaltmiete),

- WM= chirie la cald,  cu costuri incluse (Warmmiete). 

 

Cateva aspecte practice privind convietuirea in cartier:


• Evitati zgomotele puternice intre orele 13-15 şi de la 22 la 7, de luni pana sambata si duminica toată ziua.
• Asigurati-va ca folositi pubelele de gunoi repartizate locuintei dvs. Folositi corespunzator pubelele pentru metal şi plastic, pentru hartie, si , separat, pentru sticla (verde, maro şi alb).
• Spalati rufe doar in zonele sau camere furnizate de catre proprietar. Exista camere speciale, de obicei la subsol.
• Lasati autoturismul, bicicleta, caruciorul pentru copii, etc. numai in zonele prevazute de catre proprietar. Curatarea de covoare, paturi trebuie sa se facă numai in zonele desemnate.
• Daca doriti sa aveti un animal de companie trebuie sa obtineti permisiunea scrisa a proprietarului .
• Blocati usa de intrare de la 21 la 7, daca sunt mai multe familii care locuiesc in cladire.
• Inchideti toate usile şi ferestrele in timpul perioadelor de absenta prelungita.
• Instalati antene de satelit si antene de televiziune sau radio numai cu permisiunea proprietarului si in conformitate cu legile locale.

• Informaţi proprietar imediat de orice deteriorare a gaz, apă sau linii electrice.
• Aflati din contractul de inchiriere cine este responsabil pentru curatarea holurilor, scarilor, camere de subsol etc. Ati putea fi chiar dvs. !
• Nu faceti gratar sau foc deschis pe balcon !.
• Nu turnati lichide si nu scuturati nimic de la ferestre sau balcoane. Asigurati-va ca ghivecele de flori sau jardinierele de la ferestre sau balcoane sunt sigure, iar udarea florilor nu creeaza o probleme vecinilor de mai jos.

 

Metode de inchiriere


• Prima si cea mai rapida este probabil printr-o agentie imobiliara - Immobilienhändler. Inconvenientul acestei metode este costul ridicat: aceste firme, de obicei, percep un comision echivalent cu chiria pe doua sau trei luni. Acest comision este separat de de garantia oferita proprietarului, echivalenta si aceasta cu chiria pe doua sau trei luni.
• O alta metoda de a inchiria este de a urmari anunturile publicate in ziare. Pot aparea probleme legate de stapanirea limbii.
Networking-ul social poate fi util. Colegii sau prietenii dvs. va pot recomanda un apartament de care au cunostinta ca este disponibil.
Site-urile imobiliare. Cele mai multe dintre site-urile imobiliare va permit sa rasfoiti lista imobilelor disponibile in functie de pret, locatie, suprafata etc. Ofera informatii legate de costurile de intretinere, parcare , precum si fotografii ale spatiilor respective.

 

Vezi si :

Real time web analytics, Heat map tracking