Asigurarea de raspundere civila in Germania

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Cea mai importanta si inca cea mai ieftina , este asigurarea de raspundere civila pentru pagube produse tertilor (Haftpflichtversicherung). Acesta va asigura o acoperire personala si intregii familii in cazul in care veti comite un fapta pentru care un tribunal german ar considera-o neglijenta.

In conformitate cu legea germana, nu exista o limitare la nivel de daune aduse unui individ si care ar putea fi acordate impotriva celor care au comis un act neglijent, sau pentru daunele provocate de animalele lor.

Neglijenta ordinara ar putea fi si o chestiune simpla de daunare a proprietatii cuiva, ca, de exemplu, spargerea unui vaze in timpul ce vizitati un prieten sau intr-un magazin, sau provocarea unui accident, ca pieton care nu trece strada pe la trecerea de pietoni sau provocand vatamari la ski sau in alte activitati sportive. Retineti ca si cainii trebuie sa fie asigurati separat si nu sunt inclusi in polita de asigurare a familiei. Aceasta asigurare esentiala pentru linistea dvs. si , de multe ori, este recomandata si prin contractul de inchiriere a unei proprietati.

Orice solicitare de daune poate fi dureroasa si un nivel ridicat de acoperire (va sugeram 10 milioane de euro pentru o familie, mai putin pentru animale) cu costuri relativ mici, va poate salva in situatii neplacute. O polita ieftina, cu acoperire limitata este o falsa economie.

Asigurarea privata de raspundere civila pentru pagube produse tertilor nu va ofera acoperire pentru conducerea unui automobil, pilotarea unui avion, sau conducerea unei barci. Este necesara incheierea unuei alte polite de asigurare pentru fiecare din aceste activitati.

In Germania, asigurarea privata de raspundere civila pentru pagube produse tertilor incheiata pe o perioada de trei sau cinci ani , nu poate fi reziliata inainte de termen. Agentii de asigurare ce vind aceste contracte pe termen lung vor primi un comision mai mare pentru blocarea un client intr-un produs multi ani si, deci, au interes sa va propuna incheierea politei de asigurare pe o perioada lunga. Ete indicat sa incheiati o astfel de asigurare doar pe un an, avand posibilitatea de a alege in fiecare an varianta cea mai convenabila.

 

Vezi si :

 

Real time web analytics, Heat map tracking